четвер, 19 квітня 2007 13:34

Ізраїль не продав зброю Грузії через можливу реакцію Росії

Ізраїль відмовився від операції з продажу зброї Грузії, побоюючись погіршити і без того складні відносини з Російською Федерацією, повідомляє сьогодні радіостанція "Коль Ісраель".

До Ізраїлю прибула делегація міністерства оборони республіки, щоб домовитися про закупівлю партії зброї. Операція передбачала продаж озброєнь і комплектуючих на крупну суму. Одним з посередників виступав колишній ізраїльский міністр Рони Мило, який веде приватний бізнес в цій державі. Відставний ізраїльський генерал займає пост радника міністра оборони Грузії.

Проти цієї операції виступило ізраїльське міністерство оборони. Експерти оборонного відомства відзначили, що Ізраїль у минулому робив безліч зусиль, щоб розладнати постачання російських озброєнь до Сірії, і не може дозволити собі при цьому продавати зброю країні, відносини якої з Росією залишаються напруженими.

У міністерстві оборони вказали, що Ізраїль не хоче погіршувати стосунків з Росією через вплив Москви на Сірію і можливої допомоги російських властей в операції зі звільнення ізраїльських солдатів, захоплених ліванськими терористами.

Ізраїльські посадовці повідомили представників колишньої радянської республіки, що не можуть продати зброю, зважаючи на захист державних інтересів.

Операція була відмінена ще до того, як про це дізналися в Росії.

Після скандалу з продажем озброєнь Китаю, що спровокувала напруженість у відносинах з США, Ізраїль украй обережно відноситься до подібних акцій, повідомляє Newsru Israel
Зараз ви читаєте новину «Ізраїль не продав зброю Грузії через можливу реакцію Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі