середа, 29 серпня 2007 18:05

Ізраїль йде з Голанських висот

ЦАХАЛ почав скорочувати військову присутність на Голанських висотах, захоплених Ізраїлем у Сирії в 1967 році, пише Ha"aretz. Ізраїль вважає, що тепер війна з Сірією маловірогідна.

Проте, як пише The Jerusalem Post, не дивлячись на те, що ізраїльські військові йдуть на південь країни, кордон з Сирією залишається під пильним наглядом і, у разі потреби, Ізраїль зможе швидко повернути солдатів назад.

У останні декілька місяців влади Ізраїлю і Сирії неодноразово заявляли про бажання відновити перерваний в 2000 році діалог. Як повідомили офіційні представники Ізраїлю, армія Сирії також знижує свою готовність до військових дій, проте з міркувань секретності конкретні дії військових не розкриваються.

Статус стратегічно важливих Голанських висот, які Дамаск вважає своєю територією і безрезультатно намагається повернути, став основою суперечностей між двома країнами. Єрусалим зумовив передачу висот Дамаску низкою умов, зокрема, демілітаризацією цього району, збереженням вільного доступу до водних ресурсів і припиненням контактів Сирії з близькосхідними терористичними угрупуваннями, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль йде з Голанських висот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі