вівторок, 27 листопада 2007 19:32

Ізраїль і Палестина домовилися про початок мирних переговорів

Ізраїль і Палестина домовилися почати переговори для укладення мирної угоди, повідомив президент США Джордж Буш на відкритті міжнародної конференції з Близького Сходу в Аннаполісі.

"Ми погодилися негайно почати двосторонні доброзичливі переговори для того, щоб укласти мирну угоду, що врегулює питання, які залишаються, - мовиться в спільній палестино-ізраїльській заяві, узгодженій вранці у вівторок прем"єр-міністром Ізраїлю Ехудом Ольмертом і главою ПНА Махмудом Аббасом. Заяву зачитав президент США Джордж Буш.

"Ми погодилися вступити в енергійні переговори, що продовжувалися і довгострокові, а також зробити всі зусилля для того, щоб укласти таку угоду до кінця 2008 року", - мовиться в палестино-ізраїльській заяві.

У документі повідомляється, що "для цих цілей на постійній основі проводитиме засідання керівний комітет, спільно очолюваний розділом делегації кожній із сторін".

"Керівний комітет виробить спільний робочий план, а також заснує і контролюватиме роботу переговорних груп для розгляду всіх питань", - указується в документі, де мовиться, що "перше засідання керівного комітету відбудеться 12 грудня 2007 року".

"Президент Аббас і прем"єр-міністр Ольмерт продовжуватимуть зустрічатися раз в дві неділі для відстеження переговорів", - мовиться в заяві.

"Сторони підтверджують також свою прихильність негайному виконанню своїх зобов"язань в рамках результативної "дорожньої карти" для реалізації положення про створення двох держав як рішення палестино-ізраїльського конфлікту, про що було заявлено "квартетом" 30 квітня 2003 року", - наголошується в документі, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль і Палестина домовилися про початок мирних переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі