середа, 25 листопада 2009 14:34

Ізраїль готує надсучасну зброю для війни з Іраном

Ізраїль готує надсучасну зброю для війни з Іраном
Ізраїльські військові інженери проектують нове покоління озброєнь, щоб захистити себе від можливої військової агресії та ракетно-ядерного удару з боку Ірану. Ізраїльські війська приймуть на озброєння дві нові субмарини, здатні нести ядерні заряди, а також новітню систему перехвату ракет, повідомляє Associated Press.

Система, яка може випустити металеву хмару, щоб збивати ворожі ракети, вже пройшла своє випробовування в небі над сектором Газа та встане на озброєння наступного року.

Іран вже неодноразово погрожував створити ядерну бомбу, щоб знищити Ізраїль. Для протидії цьому, армія планує розробку нового покоління систем захисту, щоб збивати далекосяжні іранські ракети "Шихаб" за межами Земної атмосфери.

Також Ізраїль вже має три німецькі субмарини "Дельфін" і докуповує ще дві. Вони можуть бути обладнані ракетами з ядерною боєголовкою, які на думку аналітиків можуть бути розташовані біля узбережжя Ірану.

Масштабні військові проекти мають своїх критиків у Ізраїлі. Під сумнів ставиться їх ефективність, а до того ж новітні системи є дуже дорогими.

Багато хто з ізраїльтян погоджується з колишнім американським президентом Біллом Клінтоном. Той нещодавно попередив ізраїльську аудиторію, що країна зможе досягти справжньої безпеки лише встановивши мир із своїми ворогами, адже вони завжди будуть придумувати нові засоби нападу.

Однак, окрім Ірану невідкладну загрозу Ізраїлю становлять терористичні угрупування Хезболла і Хамас, які підтримуються Іраном.

Ізраїльські військові повідомляють, що терористичні рухи потроїли свій довоєнний арсенал до більш ніж 40,000 ракет, деякі з яких можуть досягати Тель-Авіва.

Іран на цьому тижні провів великомасштабні військові ігри з протиповітряної оборони ядерних об"єктів від нападу. Ізраїль нещодавно перемістив військові кораблі через Червоне Море у напрямок Ірану, і три тижні тому ізраїльський військово-морський флот захопив судно "Francop", яке перевозило величезний вантаж Іранської зброї для Хезболли.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль готує надсучасну зброю для війни з Іраном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі