четвер, 20 грудня 2007 19:24

Із зимових курчат виростають кріпкі кури

На подвір"ї Володимира і Віри Мокрениць із райцентру Сосниця на Чернігівщині  бігають дев"ятеро руденьких курчат. Квочка висиділа їх на зиму.

— Ми і не знали. Курка знесла в соломі яйця та висиділа їх. А інша взялася допомагати їй ростити діток, — розповідає господарка Віра Василівна, 65 років. — Вони поділили курчат і гріють ночами по черзі. Загалом таке уже втретє у нас трапилося. І в сусідів цьогоріч квочка висиділа кількох зимових курчат.

За словами жінки, не дивлячись на складні умови, всі курчата виживають. Подружжя тримає їх у теплому сараї. На вулицю випускають рідко.

— У журналі "Дім. Сад. Город" прочитав, що ростити курчат узимку навіть краще. Немає стільки інфекцій, як весною і влітку, — каже Володимир Мокрениця, 72 роки. — Годуємо їх  кукурудзяним борошном, запареним із картоплею, тремо буряк. Як підростуть, даватимемо пшеницю, овес. Із таких зимових курчат виростають кріпкі кури. Навесні вже і нестись починають.

Раніше господарі тримали корову, свиней. Зараз лише курей.

Зараз ви читаєте новину «Із зимових курчат виростають кріпкі кури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі