вівторок, 06 березня 2007 08:15

Із могили Слободана Мілошевича виганяли злих духів

Над могилою колишнього президента Югославії Слободана Мілошевича в сербському місті Пожаревац провели ритуал вигнання злих духів.

Колишній активіст опозиційного руху Відсіч і однофамілець екс-президента, фотограф Мирослав Мілошевич перестрибнув через могильну огорожу і увіткнув у надгробок глодовий кілок - так в середньовічній Сербії поступали з могилами вампірів.

Учасник акції розповів, що спочатку свою "виставу" він планував розіграти 11 березня - в день перших роковин смерті Мілошевича, - але вирішив її перенести, щоб уникнути конфліктів з прихильниками екс-диктатора, які прийдуть відвідати його могилу.

За словами Мирослава Мілошевича, він подзвонив у поліцію, щоб зізнатися у скоєному, проте "вони не приділили цьому ніякої уваги".

Соратники колишнього президента із Соціалістичної партії Сербії назвали подію "вандалізмом" і закликали поліцейських організувати охорону могили. Реакція правоохоронних органів Сербії на інцидент невідома.

Слободан Мілошевич, який очолював Республіку Сербія в 1989-1997 роках і Союзну республіку Югославія в 1997-2000 роках, помер 11 березня 2006 року в тюремній камері Гаагського трибуналу. Висунуті проти нього Міжнародним трибуналом по колишній Югославії звинувачення складалися із 66 пунктів, включаючи здійснені під час балканських конфліктів військові злочини і злочини проти людяності, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Із могили Слободана Мілошевича виганяли злих духів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі