середа, 16 січня 2008 11:32

Із горезвісного Лук"янівського СІЗО зроблять готель

Київське Лук"янівське СІЗО, яким зовсім недавно прокотилася хвиля смертей, змінить своє місце розташування.

Адже Міністерство юстиції України вже розглядає можливість перенесення слідчого ізолятора з центру Києва на околицю міста.

"Я думаю, що це було б логічно, аби ми побудували заклад десь на межі міста Києва, тобто фактично за історичним. Всі кияни нас підтримали б", - сказав перший заступник міністра юстиції України Євген Корнійчук.

За його словами, площу в центральній частині міста варто використовувати за іншим призначенням.

"Він (СІЗО. - Авт.) був би привабливим для багатьох інвесторів, які хотіли б побудувати сучасне житло або готельним бізнесом займатися", - пояснив Корнійчук.

У центрі "Свобода" при Лук"янівському СІЗО розповіли, що самі ув"язнені не проти переїхати в нові апартаменти. Адже приміщення слідчого ізолятора дуже старе і потребує капітального ремонту. Каналізаційні труби протікають, будівля недостатньо обігрівається, ізолятори переповнені... А переїзд в новий ізолятор забезпечить засудженим покращені умови.

Голова правління Міжнародної ліги захисту прав громадян України Едуард Багиров пояснив, що в багатьох великих містах слідчі ізолятори знаходяться в центрі. Але нічого поганого в їх переміщенні за межи міста або на околицю немає. Адже Лук"янівське СІЗО приймає не тільки київських порушників закону, але також з Київської області.

За його словами, інженерні комунікації в будівлі дуже застаріли, а на ремонт потрібно багато грошей, тому краще їх вкласти в будівництво нового приміщення - вигідніше буде. Адже для його зведення необхідно близько 300 мільйонів гривень.

Багиров також відзначив, що будівництво нового СІЗО для Київської області планувалося раніше. Але найвірогідніше, зведуть одну велику будівлю за всіма європейськими стандартами. Керівництво Київської області підтримало ініціативу і згодне виділити ділянку землі для новобудови ув"язненим. Наразі вже підбирають територію.

Варто відзначити, що змінивши місце розташування, заклад не втратить своєї назви - Київське СІЗО N 13, або Лук"янівське СІЗО. Бо назва прописана в законодавстві, а тому для перейменування потрібно буде міняти деякі закони.

Крім того, голова правління впевнений, що коли будівлю відреставрувати і зробити в ній готель, як у Пітерських "Хрестах", то заклад принесе великий прибуток столиці. Адже добове перебування в подібних апартаментах обійдеться близько 500 доларів, повідомляє Цензор.Нет.
Зараз ви читаєте новину «Із горезвісного Лук"янівського СІЗО зроблять готель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі