четвер, 24 лютого 2022 02:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Її фото облетіло світ: донька загиблого Героя на Донбасі просить зупинити Путіна
4

Донька загиблого прикордонника Андрія Матвієнка написала листа королеві Великої Британії Єлизаветі ІІ.

10-річна Олександра просить змусити президента-агресора Володимира Путіна забрати свої війська і техніку з України, повідомила пресслужба Кропивницької міської ради у Facebook.

Фото: facebook.com/krrada.official
Олександра стискає у кулак посмертну нагороду свого батька

"Ваша Величносте. Я, Саша Матвієнко, з українського міста Кропивницького. Мені 10 років, сім з яких я живу без тата. Він був військовим, його вбили на війні на Донбасі. Мені дуже сумно, що ми тепер тільки вдвох із мамою. Зараз Росія знову лякає мою країну великою війною, а війна - це коли гинуть тата і багато, багато мирних людей. Я вас дуже прошу, скажіть Путіну, щоб він забрав свої танки і своїх солдат від нашої землі", - написала дівчинка монархині.

Листа вона писала разом з матір'ю Іриною Матвієнко, з перекладом допомогла репетиторка з англійської мови дівчинки.

Мати висловила сподівання, що королева "перейметься нашим болем й долею України і зробить бодай спробу вплинути на нашого північного сусіда і стримати його агресію", прочитавши послання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яскраві акції, марші та співи: як українці відзначають День єднання – фото, відео

Андрій Матвієнко – пішов у військо добровольцем і загинув в серпні 2014 року. Він вивозив поранених з прикордонного пункту пропуску "Успенка". Коли боєць вкотре проривався до кордону за товаришами, його автомобіль підірвався на фугасі. Одну з батькових посмертних нагород вручили його єдиній доньці.

Медаль "За мужність і відвагу" дівчинка отримувала разом з матір'ю під час відкриття Алеї пам'яті в Кропивницькому. Світлина (остання, в галереї вище), де 3-річна Олександра стискає у кулак нагороду свого загиблого батька, облетіла весь світ.

Зараз ви читаєте новину «Її фото облетіло світ: донька загиблого Героя на Донбасі просить зупинити Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі