четвер, 19 червня 2008 18:04

Іван Андрущенко зарубав скаженого вовка

Третій тиждень Григорієві Зайцю з села Чапліївка та Іванові Андрущенку з Лушників Шосткинського району Сумщини колють вакцину від сказу. 31 травня на чоловіків напав вовк.

У ніч на 31 травня 50-річний сторож Григорій Заєць обходив літній табір, де утримують корів. На чоловіка накинувся вовк, укусив його за ногу й втік.

31 травня 54-річний Іван Андрущенко рубав у лісі кілочки, щоб підв"язати помідори. На нього ззаду стрибнув вовк. Порвав куртку, ухопив за ногу. Чоловік вивернувся та заскочив на дерево. Вовк став підстрибувати, намагався вхопити Андрущенка. Чоловік відбивався сокирою, яку тримав у руках. І зарубав вовка. У лікарню пішов тільки за два дні — рідні вмовили.

Вбитого вовка ветеринари забрали на експертизу. Він виявився скаженим. Лікар-рабіолог Шосткинської райлікарні 44-річна Антоніна Фіщук вважає, що чоловіків покусав один і той самий вовк. Цьогоріч курс лікування від сказу вже пройшло 19 осіб. Сімох покусали дикі тварини.

Раніше від сказу робили сорок уколів, бо вакцина була низької концентрації. Нині застосовують нову. Ін"єкції роблять на перший, третій, сьомий, чотирнадцятий, тридцятий і дев"яностий день.

У Чапліївці старожили не пам"ятають, щоб вовки нападали на людей. Кажуть, з"явилися якісь звірі-мутанти. Люди бачили, як двоє вовків перепливали Десну.

Зараз ви читаєте новину «Іван Андрущенко зарубав скаженого вовка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі