четвер, 03 квітня 2008 12:01

Італія і Данія відмовилися підсилювати контингент в Афганістані

Італія не нарощуватиме свій військовий контингент у складі місії НАТО в Афганістані. Про це заявив виконуючий обов"язки прем"єр-міністра країни РоманоПроді.

"Італія вже розміщує 2,5 тисяч військовослужбовців в Афганістані і має намір зберігати свою військову присутність в цій країні, активізуючи формування сил поліції та служб допомоги населенню", - зазначив він. Коментуючи наміри Франції та деяких інших країн-членів НАТО по заклику США збільшити свій військовий контингент в Афганістані, Романо Проді відзначив, що "спочатку чисельність французьких військових поступалася італійському контингенту". Водночас Проді підкреслив необхідність, окрім військової присутності, "забезпечити цивільне відновлення Афганістану".

Данія також заявила, що "не має наміру збільшувати свою військову присутність в Афганістані". Про це заявив прем"єр-міністр північного королівства АндерсФог Расмуссен, виступаючи на саміті НАТО.

Замість цього, зазначив глава уряду, Копенгаген направить в цю країну групу з 12-15 радників для підготовки афганських військовослужбовців. На думку Расмуссена, настав час для того, щоб "афганські сили безпеки узяли на себе велику частку відповідальності" за забезпечення стабільної обстановки в країні, повідомляє Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Італія і Данія відмовилися підсилювати контингент в Афганістані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі