середа, 30 січня 2008 12:21

Італійський суд зняв з Берлусконі звинувачення у фінансових махінаціях

Італійський суд у середу зняв звинувачення з екс-прем"єра Сыльвіо Берлусконі в причетності до фінансових махінацій у справі харчового концерну SME, повідомили італійські ЗМІ.

Суд не знайшов складу злочину в діях Берлусконі в цій справі.

Справа про приватизацію SME відноситься до подій двадцятирічної давності. У 1985 році концерн був проданий відомому італійському підприємцеві Карло Де Бенедетті в рамках приватизації державного холдингу IRI. Продажу чинив супротив тодішній прем"єр Італії Беттіно Краксі, який заявляв, що на придбання SME претендують інші кандидати, готові заплатити більші суми. Серед них був і холдинг Fininvest, що належав Берлусконі.

Де Бенедетті спробував вирішити цю проблему через суд, але програв справу, причому, як стверджує прокуратура, не без допомоги Берлусконі та його співробітників, яких вона звинуватила в підкупі римських суддів.

За останні десять років проти екс-прем"єра ініціювалася велика кількість кримінальних справ за звинуваченням у корупції, негласному фінансуванні політичних партій і фальсифікації фінансових документів, пов"язаних з його численними компаніями. Проте за жодним з них звинувачувальний вирок винесений не був, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Італійський суд зняв з Берлусконі звинувачення у фінансових махінаціях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі