четвер, 10 липня 2008 08:43

Італійський суд дозволив померти жінці, що знаходиться в комі

Апеляційний суд Мілана дозволив припинити життєзабезпечення 36-річної італійки, що знаходиться в комі впродовж останніх 16 років. З вимогою евтаназії виступив батько жінки.

Елуана Енгларо (EluanaEnglaro) 1972 року народження знаходилася у вегетативному стані в результаті автоаварії з 18 січня 1992 року. Весь цей час вона отримувала воду і їжу штучно. Її батько, Беппіно Енгларо (BeppinoEnglaro), вперше подав прохання про припинення життєзабезпечення дочки в 1999 році. Кілька разів він діставав відмову, але, подавши чергову апеляцію, у результаті виграв справу.

Вирішальними обставинами справи стали медичний висновок про безповоротність коми і свідоцтва батька і подруг Елуани про те, що до аварії вона заявляла про свою перевагу померти, а не жити без свідомості. Ухвалення рішення про припинення життєзабезпечення стало можливим завдяки неоднозначності італійського законодавства, яке, з одного боку, забороняє евтаназію, а з іншої - залишає за пацієнтом право відмови від лікування.

Дебати про етичні аспекти евтаназії ускладнені в Італії впливом католицької церкви. Зокрема, вона відмовила в проведенні заупокійної меси за поетом і письменником П"єрджорджіо Уелбі (PiergiorgioWelby), що страждав від м"язової дистрофії і був відключеним від штучної вентиляції легенів в 2006 році, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Італійський суд дозволив померти жінці, що знаходиться в комі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі