пʼятниця, 14 вересня 2007 13:13

Італійський сенатор пообіцяв принести свинячу голову на місце будівництва мечеті

Італійський сенатор Роберто Кальдеролі, відомий своїми ультраправими позиціями та виступами проти імміграції, закликав італійців виступити проти будівництва мечеті в Болоньї.

Кальдеролі, який раніше спровокував скандал, надівши під час телевізійного виступу футболку з карикатурою на Пророка Мухаммеда, заявив, що він має намір організувати демонстрацію під гаслом "День свині" й пообіцяв принести на місце будівництва мечеті свинячу голову. "Я і моя свиня мають намір піти прогулятися там, де збираються будувати мечеть", – наводить слова сенатора .NEWSru

Між іншим, півтора роки тому невідомі підкинули свинячу голову до мечеті в Тоскані.

Нагадаємо також, що наприкінці 2006 року Мировий суд Тель-Авіва засудив 35-річного Шимона Бен-Хаїма до 9 місяців тюремного ув"язнення, визнавши його винним у тому, що він разом зі своєю подругою підкинув відрізану свинячу голову в будівлю мечеті Хасан-Бек (Яффо). Подруга обвинуваченого отримала два місяці в"язниці і громадських робіт і півроку позбавлення волі умовно.

У католицькій Італії останніми роками зафіксовано значне зростання напруженості між католиками-італійцями і мусульманськими іммігрантами. Католики постійно виступають проти будівництва мечетей дуже близько до церков. Останній пік напруженості був зафіксований, коли італійські спецслужби заарештували імама однієї з мечетей у центральній Італії, підозрюваного в підбурюванні до терору. Тоді партія Кальдеролі зажадала провести перевірку всіх мечетей.

Зараз ви читаєте новину «Італійський сенатор пообіцяв принести свинячу голову на місце будівництва мечеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі