четвер, 11 вересня 2008 09:19

Італійка вийшла з коми заради весілля

Лікарі вивели страждаючу невиліковним захворюванням італійку з медикаментозної коми, щоб дати їй можливість вступити в законний шлюб зі своїм багаторічним партнером. Жінка знаходилася в свідомості всього декілька хвилин, проте встигла сказати "так" під час церемонії одруження, передає AFP.

50-річна жінка на ім"я Джіованна (її прізвище не розкривається) страждає невиліковною формою гепатиту. Лікарі визнали стан жінки безнадійним. У червні вони запропонували вмираючій введення в медикаментозну кому, щоб полегшити її страждання.

Джіованна погодилася на пропозицію, проте захотіла, щоб через деякий час її знову вивели з коми і дали можливість одружитися з її багаторічним партнером. Укласти шлюб негайно було неможливо через бюрократичні перешкоди.

На цивільній церемонії одруження, що відбулася в лікарняній палаті, окрім лікарів і представника муніципалітету було присутньо двоє свідків, а також дорослий син майбутнього подружжя. Жінка, що ненадовго прийшла в свідомість після припинення подачі ліків, зуміла відповісти ствердно на традиційне питання держслужбовця, що реєстрував шлюб, після чого була негайно знову занурена в кому.

За оцінками лікарів, смерть пацієнтки наступить протягом найближчих тижнів.

Зараз ви читаєте новину «Італійка вийшла з коми заради весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі