середа, 06 липня 2016 18:35

Історії про сексуальне насильство підірвали інтернет

Історії про сексуальне насильство підірвали інтернет

У Facebook і Twitter жінки масово пишуть повідомлення про насильство і сексуальне домагання. Діляться власними історіями агресивних сексуальних дій і збочень. Свої пости позначають хештегом #‎яНеБоюсьСказати.

Акцію розпочала журналістка Анастасія Мельниченко. На своїй сторінці у Facebook вона розмістила кілька історій із власного життя з хештегом #‎яНеБоюсьСказати.

"Я хочу, аби ми не оправдувалися "я йшла у спортивках серед дня, а мене все одно схопили". Бо нам не треба оправдуватися. Ми не винні, винен ЗАВЖДИ насильник", – написала журналістка.

Анастасія Мельниченко закликала розповідати у соцмережах про випадки насильства.

"Я знаю про рани, але також знаю, наскільки проговорювання важливе для подолання психотравмуючих подій. Тому і заохочую говорити. Іноді, для зміни суспільних норм необхідно приватне зробити публічним", написала Мельниченко

Історію Мельниченко почали активно коментувати. Користувачі мережі також діляться власними історіями сексуальних домагань на роботі, у вузі, транспорті, від випадкових перехожих. Пости публікують із хештегом #‎яНеМожуМовчати. Такох повідомлень вже є понад тисячу.


Чоловіки теж відгукнулися на цю дражливу тему. Дехто з них поділився своїми випадками про сексуальне насилля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 68-річну жінку зґвалтував юний односелець

Нагадаємо, флешмоби на захист прав жінок у соціальних мережах досить поширені.Торік найпопулярнішою була міжнародна акція #‎RedMyLips‬ проти насильства над жінками. Вона стартував 25 листопада. Тривала до 1 грудня - Міжнародного дня прав людини.

Зараз ви читаєте новину «Історії про сексуальне насильство підірвали інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі