пʼятниця, 14 листопада 2008 16:53

Іспанський Робін Гуд роздає молодим квартири

Іспанський Робін Гуд планує продати тисячі квартир молодятам та розведеним за собівартістю.

З того моменту як забудовник Жозе Меріно оголосив про свій намір продати 2.000 дешевих квартир тому, хто перший подасть заяву, у Фюенлабраді на півдні Мадриду з"явилося тентове містечко бажаючих отримати житло.

Кілометрова черга з тентів свідчить про сильне бажання іспанців мати власні будинки навіть у період кредитної кризи, коли отримання іпотеки, навіть якщо ти менше за неї платитимеш, все ж є великим викликом. Ціни на житло в Іспанії знижуються дуже повільно, так як власники нерухомості готові скоріше утримувати свої квартири, ніж дешево розпродавати їх. Тому нерухомість для іспанської молоді все ще недосяжна.

Проте безумство у Фюенлабраді нагадує сон. Будинки Меріно ще не збудовані. Він навіть ще не має землі під забудову. Мер міста Манюел Роблс застерігає молодь не будувати марних надій і зважати на факти.

Квартири, які планує збудувати Меріно, коштуватимуть 120.000 та 168.000 євро кожна, ціни які не дуже відрізняються від цін квартир, що вже є в продажі у Фюенлабраді.

Завтра в 10 ранку Жозе Меріно розпочне реєструвати майбутніх членів кооперативу, кожен з яких має внести в управлінський фонд 120 євро, а потім очікувати. Тільки люди віком від18 до 35, або розведені, які не мають власного житла, можуть записуватися, повідомляє The Independent.

Зараз ви читаєте новину «Іспанський Робін Гуд роздає молодим квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі