понеділок, 26 травня 2008 18:58

Іспанські рибалки оголосили страйк

Рибалки декількох портів північно-східного побережжя Іспанії приєдналися до акцій протесту французьких рибаків і оголосили в понеділок страйк, вимагаючи від властей компенсації за зростаючі ціни на паливо, повідомляє AFP з посиланням на представника профспілки.

У страйку беруть участь близько 350 рибаків з Барселони, Росаса і Порту дела Сельва. Профспілки чекають, що акція протесту розповсюдиться і на решту портів Каталонії. Крім того, не виключено, що до страйку приєднаються рибалки з інших регіонів Іспанії.

Акції протесту у Франції почалися 10 травня в атлантичних портах в околицях Ла-Рошелі і швидко розповсюдилися на північну частину Франції і побережжя Середземного моря. Рибаки протестують проти підвищення цін на дизельне паливо до 0,75 євро за літр в порівнянні з 0,40 євро в листопаді, а також проти квот на вилов риби, встановлених Євросоюзом. Крім того, рибаки не задоволені недавно прийнятим в ЄС планом по наданню ним допомозі і вважають запропоновані заходи недостатніми.

Повідомляється, що прикладу французьких і іспанських колег збираються послідувати рибаки Португалії і Бельгії, що назначили страйк на 30 травня. Намагаючись привернути увагу до своїх проблем, 23 травня бельгійські рибаки в порту міста Зєєбрюгге навіть безкоштовно роздали тонну виловленою ними в Північному морі риби.

За матеріалами: AFP, Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Іспанські рибалки оголосили страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі