четвер, 26 серпня 2010 16:44

Іспанія визнала українські водійські посвідчення

Іспанія визнала українські водійські посвідчення

Президент Віктор Янукович затвердив угоду з Іспанією про взаємне визнання водійських посвідчень, йдеться в указі N 865 від 25 серпня.

Таким чином, глава держави завершив внутрішньодержавні процедури для набуття чинності угоди.

Варто зазначити, що імплементація угоди дозволить десяткам тисяч громадян України, що легально проживають на території Іспанії, отримати іспанське водійське посвідчення за спрощеною процедурою і без додаткових фінансових витрат.

Зокрема, обмін посвідчень для водіїв легкового автотранспорту буде здійснюватися без здачі теоретичних і практичних іспитів.

Як виняток власники посвідчень вантажних транспортних засобів та автобусів, які звертаються з проханням про їх обмін, повинні пройти перевірку лише навичок практичного водіння. Громадяни України зможуть у телефонному режимі або через Інтернет звертатися до компетентних органів Іспанії з проханням про призначення зустрічі для здійснення обміну.

Так, для цього необхідно надати номер ідентифікаційного посвідчення громадянина України, виданого іспанськими органами, назву провінції Іспанії, де він проживає, номер національного документа, що посвідчує особу, номер українського посвідчення водія, а також місце і дату видачі даного посвідчення.

Зазначимо, що угода набуде чинності через 60 днів з дати отримання дипломатичними каналами останнього повідомлення про виконання відповідних внутрішньодержавних процедур.

Як повідомлялося, в січні Україна і Іспанія домовилися про взаємне визнання та обмін водійськими посвідченнями. У листопаді 2008 року Україна та Іспанія висловили намір домовитися про взаємне визнання водійських посвідчень.

Интерфакс Украина

Зараз ви читаєте новину «Іспанія визнала українські водійські посвідчення ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі