вівторок, 24 липня 2007 17:28

Іспанія не називає країну, на яку працював "подвійний шпигун"

Офіційні органи Іспанії відмовляються назвати зарубіжну країну, на яку працював викритий у вівторок "подвійний агент" - унтер-офіцер Цивільної гвардії (жандармерії) Роберто Флорес Гарсия.

На прохання підтвердити інформацію про те, що Флорес Гарсия "працював на Росію", представник Національного розвідувального центру Іспанії (НРЦИ) відповів відмовою.

У вівторок вдень на прес-конференції в Мадриді директор НРЦИ Альберто Сайс повідомив, що що "пішов у відставку в 2004 році унтер-офіцер Цивільної гвардії, який протягом 12 років працював на НРЦИ, співробітничав в період з 2001 по 2004 роки із зарубіжною розвідкою".

Флорес Гарсия поставляв інформацію про внутрішню структуру НРЦИ і назвав зарубіжній спецслужбі прізвища десятків співробітників нашої організації, зокрема шести офіцерів, що потрапили в засідку і загиблих в Іраку в 2003 році, в обмін на крупні суми грошей.

"Викриття негативно позначиться на співпраці НРЦИ із спецслужбою, що купувала інформацію у іспанського унтер-офіцера, проте ніяк не позначиться на міждержавних відносинах з країною, що користувалася послугами цієї людини", - відзначив Сайс.

Флорес Гарсия працював як агент НРЦИ як в Іспанії, так і за кордоном. Зокрема, до 2000 року він знаходився в службовому відрядженні в Перу.

Колишній агент був арештований в понеділок на Тенеріфе (Канарський архіпелаг). За шпигунство на користь зарубіжної країни йому загрожують 12 років в"язниці, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Іспанія не називає країну, на яку працював "подвійний шпигун"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі