четвер, 02 квітня 2015 21:54

Ісламісти з "Аш-Шабаб" напали на університет в Кенії: 147 загиблих
6

До 147 осіб збільшилася кількість загиблих в результаті нападу бойовиків на університет в кенійському місті Гаріса в четвер, повідомляє Центр по ліввідації наслідків катастроф Кениї в своєму офіційному акаунті в "Twitter".

Раніше казали про 70 загиблих та 79 поранених. Також були вбиті четверо бойовиків. Відповідальність за напад взяло на себе сомалійське угруповання "Аш-Шабаб".

За даними "Вашингтон пост", понад 500 студентів були визволені з будівлі університету. Глава МВС Кенії заявив, що операція проти бойовиків добігає кінця, однак, як він попередив, "вона ще триває і всяке може статися".

Напад стався рано вранці, коли більшість студентів, які проживають у гуртожитках на території кампусу, спали або приймали душ. Як заявив "Бі-бі-сі" представник "Аш-Шабаб", заручники були розділені за релігійною ознакою і 15 мусульман відправлені додому.

Студент університету Коллінс Ветангула розповів агентству "Ассошіейтед прес", що, коли бойовики увірвалися в його гуртожиток, він чув, як вони ходили по кімнатах і питали, хто тут мусульманин і хто християнин.

"У християн одразу стріляли. З кожним пострілом я думав, що скоро помру", - сказав він.

Коллінс Ветангула сказав, що незабаром після цього в його кімнату через вікно влізли охоронці і врятували його і кілька інших студентів, переправивши їх у безпечне місце.

Президент Кенії Ухуру Кен'ятта висловив співчуття сім'ям загиблих.

"Ми продовжуємо молитися за швидке одужання поранених і звільнення заручників", - сказав він.

Він також наказав розпочати термінові заходи з підготовки новобранців-поліцейських, визнавши, що люди постраждали через брак співробітників служб безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Ісламісти з "Аш-Шабаб" напали на університет в Кенії: 147 загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі