субота, 19 липня 2008 16:36

Ірландія відмовила Саркозі в спробі врятувати Лісабонський договір

Ірландія відмовила Саркозі в спробі врятувати Лісабонський договір
Робоча партія Ірландії відхилила запрошення французького президента Ніколя Саркозі зустрітися наступного тижня.

На думку лідируючої ірландської партії, даний захід не вирішить тупикову ситуацію, викликану відмовою Ірландії ратифікувати Лісабонський договір.

"Формат передбачуваної зустрічі неефективний", - повідомив голова ірландської партії Еймон Гілмор. Він додав, що відхилення пропозиції перш за все пов"язане з коротким періодом часу, відведеним на зустріч. Очевидно, що формат зустрічі не дозволить обговорити різні точки зору ірландців на таке комплексне питання, заявив він.

Французький президент Саркозі, чия країна є головою Євросоюзу, відвідає Дублін 21 липня у зв"язку з відмовою Ірландії підписати Лісабонський договір.

Ірландія - єдина країна, що проводила референдум з питання Лісабонської угоди (такі вимоги ірландської конституції). Щоб угода набула чинності, його повинні ратифікувати всі члени ЄС.

12 червня населення Ірландії проголосувало проти ратифікації Лісабонського договору. Після цього президент Польщі Лех Качиньський заявив, що його країна ратифікує Лісабонський договір тільки у разі його схвалення на повторному референдумі в Ірландії.

Відмова Качиньського ратифікувати цей договір є серйозним ударом по позиціях президента Франції Ніколя Саркозі, основним завданням якого у зв"язку з переходом до Франції на найближчих піврокуголовування в ЄС, є виведення Євросоюзу з інституційної кризи, в якій опинилася ця організація.

Пізніше Саркозі висловив думку, що Ірландія має провести повторний референдум з питання ратифікації Лісабонської угоди, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Ірландія відмовила Саркозі в спробі врятувати Лісабонський договір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі