понеділок, 21 липня 2008 18:02

Ірландія просить Європу зрозуміти її відмову

Прем"єр-міністр Ірландії Брайан Коуен призвав держави Європейського Союзу до терпіння. Він попросив Європу з розумінням відноситися до вирішення Ірландії не підписувати Лісабонську угоду.

Ці слова були сказані Коуеном в переддень переговорів з президентом Франції Ніколя Саркозі, який прибув до Ірландії. Саркозі обговорить з керівництвом Ірландії майбутнє Лісабонської угоди, яка покликана замінити конституцію Євросоюзу.

Нагадаємо, в червні цього року жителі Ірландії проголосували на референдумі проти ратифікації угоди. Це ставить під загрозу успіх реформування ЄС. Ірландія - єдина країна, в якій Лісабонська угода була винесена на всенародне голосування. Угоду ратифікували більше 20 країн-членів ЄС.

Напередодні вильоту до Ірландії Саркозі заявив про готовність знайти рішення, яке дозволить Європі залишатися єдиною. За його словами, Ірландія і решта країн ЄС потребують один одного. "Я їду до Дубліна, щоб вислухати і зрозуміти", - пояснював Саркозі, який заявляв раніше, що ірландцям необхідно провести повторне голосування за Лісабонським договором, повідомляє ИА Росбалт

Зараз ви читаєте новину «Ірландія просить Європу зрозуміти її відмову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі