четвер, 28 лютого 2008 19:53

Ірланцдцю пересадили зуб в очну ямку і повернули зір

Британські офтальмологи провели унікальну операцію по пересадці зуба в очну ямку осліплого пацієнта і повернули йому зір.

П"ятдесятисемирічний житель Ірландії Роберт МакНикол втратив зір через нещасний випадок, події два роки тому на мусороперероблюючій станції, якою він керував. Лікарі, до яких раніше звертався за допомогою МакНикол, визнавали свою безпорадність. Тоді за лікування ірландця узявся хірург, що спеціалізується на передових медичних технологіях.

"Для відновлення зору по унікальній методиці було необхідно встановити в очну западину пацієнта зуб, в якому можна було б закріпити спеціальну лінзу".

Донором зуба для свого отця став 23-річний син МакНикола.

"Упевнений, я виглядаю, як Термінатор", - жартує Макникол. - "Мій син був шалено щасливий, що зміг допомогти. Він сказав, що я можу забрати всі його зуби, якщо від цього я зможу бачити".

Незвичайна операція, проведена в Сассекській очній клініці Брайтона, складалася з ряду етапів і тривала декілька місяців, повідомляє Daily Telegraph, РІА "Новини"

Зараз ви читаєте новину «Ірланцдцю пересадили зуб в очну ямку і повернули зір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі