середа, 21 травня 2008 18:32

Іранський студент засуджений до десяти ударів батогом

Активіст іранського студентського руху Алі Нікунесбаті (Alі Nіkoonesbatі) визнаний винним у порушенні громадського порядку й засуджений до п"яти місяців тюремного ув"язнення й десяти ударів батогом. Цивільний суд Тегерана дозволив замінити покарання на штраф.

Нікунесбаті відповідає за зв"язки із громадськістю в прореформістській студентської організації "Рух на підтримку єдності" (Daftar Tahkіm Vahdat). У листопаді 2007 року він був затриманий на місяць за участь у студентських хвилюваннях.

Нагадаємо, 11 грудня 2006 року студенти зірвали виступ президента Ірану Махмуда Ахмадінеджада в університеті Амір Кабір, протестуючи проти закриття владою ліберальної студентської асоціації. Тоді студенти з криками "Смерть диктатору!" спробували розбити камери державного телебачення, але зустріли протидію з боку більш численної групи студентів, що встали на захист президента, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Іранський студент засуджений до десяти ударів батогом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі