пʼятниця, 24 липня 2009 20:42

Іранський літак втратив половину фюзеляжу при посадці: 30 загиблих (ФОТО)

У аеропорту іранського міста Мешхед літак Іл-62М загорівся при посадці, викотився за межі злітно-посадкової смуги і врізався в огорожу.

Літак Іл-62М авіакомпанії Aria Air, що здійснював рейс з Тегерану, здійснив екстрену посадку в аеропорту імені Шахіда Хашемінежада о 18:10 за місцевим часом.

В результаті авіакатастрофи зі 160 пасажирів і членів екіпажа, які знаходились на борту, як мінімум 30 осіб загинули, 20 отримали поранення. Серед поранених не тільки пасажири, але і співробітники аеропорту.

Під час посадки у лайнера загорілись шасі, він виїхав за межі злітно-посадкової смуги і врізався в огорожу. Після цього, як повідомляється, у літака загорілась кабіна пілотів. Як уточнює Press.TV, в результаті аварії у літака повністю зруйнувалася передня частина фюзеляжу.

В той же час агентство IRNA проілюструвало повідомлення про аварію фотографією, на якій видно, як у лайнера горить середня частина фюзеляжу.

За словами начальника департаменту зі зв"язків з громадськістю аеропорту, у літака виникли технічні проблеми.

За останні декілька днів це вже друга аварія іранського літака. Лайнер Ту-154М іранської авіакомпанії Caspian Airlines, що виконував регулярний рейс Тегеран-Єреван, розбився 15 липня за 200 кілометрів від Тегерану. Всі 168 осіб, які знаходились на борту, зокрема 15 членів екіпажу, загинули. За даними МЗС Вірменії, на борту літака знаходилися 35 вірмен, зокрема п"ять громадян Вірменії, двоє з яких авіатехніки. Рятувальники знайшли всі три "чорні ящики" лайнера, що розбився, проте два з них сильно пошкоджені.

Lenta.ru, Завтра

Зараз ви читаєте новину «Іранський літак втратив половину фюзеляжу при посадці: 30 загиблих (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі