Ексклюзиви
неділя, 27 травня 2007 11:25

Іранська влада викрила американських шпигунів

В суботу іранські влада заявила, що їм вдалося викрити шпигунську мережу, організовану США та їхніми союзниками в Західній Європі. Як агенти виступали "представники окупантів Іраку", мовиться в офіційній заяві Тегерана.

Агентство IRNA повідомляє, що шпигунські організації користувалися розвідданими "сил, що захопили Ірак", а також послугами "іракських угрупувань". Вашингтон не підтвердив і не спростував звинувачень на свою адресу: офіційний представник Білого дому Дана Періно лише заявила, що США просять Іран грати "позитивну роль" у врегулюванні ситуації в Іраку.

Заяви Тегерана прозвучали напередодні переговорів США і Ірану, на яких обговорюватимуться шляхи виходу з іракської кризи. Зустріч представників двох країн, що не підтримують дипломатичних відносин з 1979 року, буде присвячена виключно Іраку і не торкнеться розвитку іранської ядерної програми.

Поки незрозуміло, яким чином звинувачення на адресу Вашингтона можуть вплинути на переговори, проте, видно, позиція Ірану може стати жорсткішою. Нагадаємо, кілька днів тому з"явилася інформація про згоду Буша на реалізацію плану ЦРУ по таємній дестабілізації Ірану, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Іранська влада викрила американських шпигунів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути