понеділок, 30 серпня 2010 14:47

Іранська газета назвала Карлу Бруні повією

Іранська газета назвала Карлу Бруні повією

Іранське державне видання обізвало "повією" дружину президента Франції Калру Бруні-Саркозі, яка посміла назвати несправедливим смертний вирок іранці, яка зрадила чоловікові. Іранські журналісти образили й іншу француженку, котра розкритикувала суд - актрису Ізабель Аджані.

Іранка Сакінех Мохаммаді Аштіані була визнана судом винною в зраді чоловікові та співучасті в його вбивстві, і суд засудив її до страти за допомогою побиття камінням. Карла Бруні-Саркозі підписала адресовану іранській владі петицію з вимогою відмінити вирок і звільнити Аштіані, за що і отримала таку різку відповідь, пише британська газета The Daily Telegraph.

"Повіями" дружину президента Саркозі та актрису Аджані обізвала в своїй редакційній статті газета Kayhan. Ця щоденна газета є віддзеркаленням думки ультраконсервативного ісламського режиму країни, зазначає британське видання The Daily Mail.

Автор редакційної статті в Kayhan указує на багатий особистий досвід Бруні-Саркозі, відмічений зв'язками зі знаменитостями. Образа міститься просто в заголовку, який свідчить: "Французькі повії приєднуються до боротьби за права людини". На державному телебаченні Ірану їх також звинуватили в аморальній поведінці.

У відкритому листі до Аштіані, опублікованому на цьому тижні, Бруні-Саркозі писала: "Навіщо їм проливати Вашу кров і залишати Ваших дітей без матері? Тому що Ви жили, тому що Ви кохали, тому що Ви жінка, і тому що Ви іранка? Вся моя сутність відмовляється це визнавати".

Офіційної реакції на образу з Єлісейського палацу не послідувало, але, за даними з джерел в оточенні Бруні-Саркозі, для неї воно стало сильним ударом.

Нагадаємо, Карла Бруні-Саркозі дійсно провела бурхливу молодість, про що свідчить, наприклад, оприлюднений в березні відеокліп, де колишня манекенниця і співачка обговорювала секс чотирма мовами. Раніше, проте, жодна країна не сміла ображати дружину французького лідера, докоряючи її "аморальним" минулим.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Іранська газета назвала Карлу Бруні повією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі