вівторок, 26 червня 2007 08:40

Іран вторгся на територію Іраку

Британські військові засікли бойовиків іранського "Корпусу стражів ісламської революції", коли ті перетнули південну межу Іраку і вторглися на територію країни.

Міністерство оборони Великобританії не підтвердило і не спростувало дану інформацію, а представник відомства відмовився коментувати, зіславшись на "секретність розвідданих".

Джерело в розвідці повідомило: "Подібний розвиток ситуації нас дуже турбує. По суті, це означає, що ми як ніколи близькі до війни з Іраном, проте ніхто цього офіційно не оголошує".

Невідомо, як далеко іранські бойовики змогли просунутися в глиб країни, і коли відбувся даний епізод.

The Sun повідомляє, що британські радари засікли іранські вертольоти в небі над іракською пустелею. Таблоїд стверджує, що "дуже високі чини" в Міністерстві оборони підтвердили цю інформацію.

У відповідь на це повідомлення представник британського оборонного відомства заявив: "Є докази, що вибухові речовини, які використовувалися при нападах на наші війська в південному Іраку, мають іранське походження. Ми вважаємо неприпустимим який-небудь зв"язок іракських бойовиків з іранськими: будь то постачання зброї, навчання або фінансування".

Контингент Великобританії в Іраку налічує приблизно 7 тисяч 100 солдатів, більшість з яких знаходяться в місті Басра на півдні Іраку. Цього року уряд країни має намір скоротити присутність в регіоні до 5 тисяч, 5 тисяч 500 чоловік, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Іран вторгся на територію Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі