вівторок, 11 березня 2008 08:28

Іран випустив поштову марку пам"яті терориста "Хезболлах"

В Ірані випущена поштова марка, присвячена пам"яті одного з лідерів руху "Хезболлах" Імада Мугнії, який загинув у середині лютого при підриві автомашини, повідомило іранське офіційне інформагентство ІРНА.

В урочистій церемонії гасіння поштової марки, приуроченої до сороковин загибелі Мугнії, брав участь міністр зв"язку та інформаційних технологій Ірану Мохаммад Салімані і колишній командувач Корпусом вартових ісламської революції генерал Ях"я Рахім Сафаві.

За словами міністра зв"язку, марка буде видана накладом у два мільйони екземплярів.

Мугнія загинув 13 лютого при вибуху автомобіля в сірійській столиці Дамаску. "Хезболлах" і офіційний Тегеран поклали відповідальність за його загибель на ізраїльські спецслужби, проте Ізраїль відкинув усі звинувачення на свою адресу.

Мугнія був проголошений у міжнародний розшук по лінії Інтерполу за підозрою в організації вибуху єврейського громадського центру в аргентинській столиці Буенос-Айресі. Теракт забрав у 1994 році життя 85 людей.

Його також звинувачували в підриві посольства Ізраїлю в Аргентині, де в 1992 році загинули 29 осіб і близько 300 були поранені.

Мугнію розшукували і американські спецслужби за підозрою в причетності до вибухів посольства США і казарм морських піхотинців у Бейруті, в результаті яких загинули понад 260 американців, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Іран випустив поштову марку пам"яті терориста "Хезболлах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі