понеділок, 07 квітня 2008 08:43

Іран відповість на "Фітну" антихристиянським фільмом

В Ірані група активістів має намір зняти антихристиянський фільм "По ту сторону фітни" (Beyond Fitna), таким чином відповівши на антиісламський фільм "Фітна", створений голландським парламентарієм Гіртом Вілдерсом. Про це повідомляє Fox News з посиланням на іранське агентство FARS.

Якщо Вілдерс проілюстрував деякі сури Корану зображеннями терактів і страт "невірних", то іранці мають намір зробити те ж саме з християнською Біблією. FARS відзначає, що у фільмі Біблія буде продемонстрована як книга, що "підтримує насильство, геноцид, війни, обезголовлювання і спалювання жінок і дітей".

В неділю спікер іранського парламенту Гхоламалі Хаддададел закликав жителів Ірану бойкотувати голландські товари на знак протесту проти "Фітни", повідомляє Reuters. Спікер заявив, що європейські країни "зійдуть з тієї стежки, на яку вони ступили, як тільки побачать небезпеку для своєї економіки".

Нагадаємо, що 17-хвилинний фільм "Фітна", викладений в інтернет 27 березня, викликав хвилю обурення мусульман так, як і опубліковані в данських газетах в 2005 році карикатури на пророка Мухаммеда. Сайт pretorianews.co.za повідомляє, що в неділю до протестів проти "Фітни" приєдналися південноафриканські мусульмани.

Зараз ви читаєте новину «Іран відповість на "Фітну" антихристиянським фільмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі