вівторок, 27 березня 2007 21:29

Іран відновив фінансування будівництва Бушерськой АЕС

Організація з атомної енергії Ірану перерахувала на рахунки російської компанії "Атомстройекспорт" перший платіж за будівництво АЕС в Бушері з моменту припинення фінансування, повідомив помічник розділу Росатома Сергій Новіков.

Він відзначив позитивну спрямованість цього кроку, але обмовився, що даний платіж - це лише частина потрібного Росії від Ірану: "Те, що наші іранські партнери подолали труднощі, що були у них, - це позитивно, проте ще далеко не компенсує потреби будівельного майданчика"

"Даний платіж у нормальній ситуації покрив би половину місячного об"єму витрат, необхідних для нормального функціонування будівництва АЕС "Бушер", - пояснив Новіков.

"На будівництві атомної станції зайнято більше 2 тисяч російських фахівців", - відзначив представник Росатома, додавши, що роботи зі спорудження атомної станції не припиняються.

Нагадаємо, що Росія відмовилася поставляти до Ірану ядерне паливо для АЕС в Бушері до тих пір, поки Іран не розплатиться за вже проведені роботи.

На це в Тегерані відповіли, що за все вже давно заплатили, а Москва лише тягне час і займається здирництвом. При цьому повідомлялося, що конфлікт в ході публічних переговорів вирішений не був, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Іран відновив фінансування будівництва Бушерськой АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі