Ексклюзиви
середа, 18 червня 2008 12:36

Іран відкинув нові пропозиції "шістки"

Іран розцінює пропозиції "шістки" міжнародних посередників про економічні пільги в обмін на припинення робіт по збагаченню урану як незаконні. Про це заявив посол Ірану при МАГАТЕ Алі Ашгар Солтані, повідомляє агентство France Presse.

"Мета американців - змусити Іран вийти з МАГАТЕ і з Договору про нерозповсюдження, але Іран не погодиться ні на це, ні на припинення робіт по збагаченню урану", - заявив Солтані, виступаючи в лондонській Школі східних і африканських досліджень.

Пакет пропозицій шістки (США, Росія, Китай, Франція, Німеччина, Великобританія) Ірану був обнародуваний Держдепартаментом США у вівторок, 17 червня. Він передбачає, зокрема, допомогу в будівництві реактора на легкій воді, постачання ядерного палива і допомогу в утилізації відходів, а після "відновлення міжнародної довіри" - також допомогу в дослідженнях у сфері ядерної енергетики. Крім того, шістка готова сприяти міжнародній політичній і економічній інтеграції Ірану, підтримку розвитку науки, інфраструктури, громадянського будівництва.

Пакет, за словами представника американського Держдепартаменту, фактично містить пропозиції, які були зроблені Ірану ще в 2006 році, але в детальнішому вигляді, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Іран відкинув нові пропозиції "шістки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути