середа, 27 червня 2007 16:05

Іран стягує до іракського кордону підрозділи смертників

З початку поточного тижня Тегеран почав розміщення на кордоні з Іраком і на півдні країни підрозділів смертників, що входять в Корпус вартових ісламської революції. Іранські власті побоюються висадки на узбережжі країни американських морських піхотинців, які можуть захопити нафтові родовища в провінції Хузестан.

Передбачається, що смертники повинні перешкодити просуванню американських і британських військ углиб Ірану в разі початку повномасштабних військових дій. Крім того, 24 і 25 червня частина смертників десантувалася з вертольотів на територію південного Іраку.

Напередодні, 26 червня, джерела в Міністерстві оборони Великої Британії повідомили, що підрозділі іранського Корпусу вартових ісламської революції вторглися до Іраку, щоб напасти на британських військових, які там перебувають.

Крім того, з 27 червня в Ірані набуло чинності рішення про квотування бензину. Власникам приватного автотранспорту тепер дозволено купувати не більше 100 літрів палива в місяць. За офіційними даними, цей захід став другим кроком у рамках реалізації плану щодо зниження розміру державних субсидій на бензин, які минулого року перевищили чотири мільярди доларів.

Водночас, обидва заходи — перекидання смертників на південь країни і введення обмежень на купівлю бензину — свідчать про впевненість іранських властей в тому, що озброєна конфронтація зі США розпочнеться найближчим часом, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Іран стягує до іракського кордону підрозділи смертників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі