середа, 28 листопада 2007 09:46

Іран проведе альтернативну близькосхідну конференцію

Іран має намір провести зустріч палестинських угруповань, заплановану як відповідь на близькосхідну конференцію, що проходить в американському Аннаполісі, повідомляє France Presse. За словами представника іранської влади Голама Хоссейна Елама, форум відбудеться в найближчий тиждень чи два. "На конференції в Аннаполісі не представлені інтереси палестинців, від їх імені ніхто не виступає – навпаки, їх права порушуються", – заявив Елам.

Бажання бути присутнім на палестино-ізраїльських переговорах висловили багато членів Ліги арабських держав, включаючи Сірію та Саудівську Аравію. Представників Ірану до Аннаполісу не запрошували. У понеділок іранський лідер Махмуд Ахмадінеджад повідомив по телефону саудівському королеві Абдуллі, що жалкує про участь його країни в конференції.

Іран відкрито підтримує палестинські угруповання ХАМАС та "Ісламський джихад", а також інші, не такі відомі. У 2006 році іранський уряд запропонував спонсорувати уряд ХАМАС, що переміг на виборах у ПА, – тоді Захід припинив фінансувати автономію, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Іран проведе альтернативну близькосхідну конференцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі