середа, 05 березня 2008 11:46

Іран підозрюють у постачаннях ракет "Хезболлі"

Іран поставляє ракети "Хезболлі" через Туреччину, про що турецькі власті не знають. Такого висновку, як повідомляє в середу, 5 березня, ізраїльська газета Haaretz, дійшла ізраїльська розвідка. Подібні постачання, нагадує видання, порушують резолюцію Ради Безпеки ООН N1701, яка визначила умови врегулювання військового конфлікту між Ліваном та Ізраїлем влітку 2006 року.

Про те, що Іран продовжує постачати озброєння "Хезболлі", як повідомляє видання, послам країн ЄС минулого тижня розповів керівник аналітичного відділу ізраїльської військової розвідки генерал Йоссі Бейдіц.

Офіційно Тегеран заперечує подібні підозри. Реакція Туреччини на це повідомлення наразі не відома.

Як стало відомо Haaretz, постачання іранських ракет відбуваються під виглядом цивільних вантажів як літаками через повітряний простір Туреччини, так і сушею. Далі через Сірію зброя доправляється до Лівану. Деякі ракети, що постачаються "Хезболлі", як стало відомо виданню, мають радіус дії до 300 кілометрів і можуть, таким чином, досягти Дімони з Бейрута. У Дімоні, ймовірно, знаходяться об"єкти засекреченої ізраїльської військової ядерної програми.

За даними ізраїльської розвідки, дотепер "Хезболла" мала ракети з максимальним радіусом дії 250 кілометрів. Нові ж ракети, за словами Бейдіца, мають вищу точність наведення і здатні нести важчі боєголовки, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Іран підозрюють у постачаннях ракет "Хезболлі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі