понеділок, 25 червня 2007 16:45

Іран переніс відкриття АЕС в Бушері на жовтень

Перша іранська АЕС буде введена в лад в жовтні 2007 року. Про це заявив в ефірі державного телебачення Ірану міністр енергетики Парвіз Фаттах.

Пуск електростанції в Бушері, запланований раніше на вересень 2007 року, був перенесений через те, що іранська сторона на початку поточного року практично перестала платити російському підрядчикові - компанії "Атомстройекспорт".

У квітні цього року фінансові питання були врегульовані, але, проте, в кінці травня з"явилися повідомлення, що будівництво Бушерської АЕС російська компанія веде собі в збиток: за п"ять місяців Тегеран заплатив за будівництво всього 20 мільйонів доларів, тоді як при нормальному графіку необхідно 25 мільйонів доларів на місяць.

Представник Росатома заявив, що якщо іранська сторона виконає свої зобов"язання, то Росія будівництво завершить. "Ми працюватимемо за контрактом: платять гроші - йде робота", - сказав він.

Контракт на будівництво АЕС в Бушері вартістю один мільярд доларів був підписаний між Росією і Іраном в 1995 році. Первинне будівництво планувалося завершити в 1999 році, але терміни введення АЕС в експлуатацію з тих пір постійно переносилися, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Іран переніс відкриття АЕС в Бушері на жовтень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі