субота, 07 квітня 2007 12:36

Іран назвав заяви британських моряків пропагандою

Іран назвав "пропагандою" прес-конференцію британських моряків, проведену в п"ятницю з приводу їх повернення з іранського полону, повідомляє France Presse.

"Пропаганда і інсценоване шоу не можуть прикрити той факт, що британські військові неодноразово порушили морську межу Ісламської республіки", - заявив представник іранського Міда Мохаммед Алі Хосейні.

За словами Хосейні, влада Великобританії чинила тиск на звільнених військовослужбовців, аби вони висловили критику в адресу своїх тюремників. "Екстрене транспортування моряків на військову базу означає, що вони діяли за наказом", - запевняє чиновник.

Прес-конференція 15 британських військових, захоплених 23 березня на морській ділянці ирано-іракського кордону і звільнених 4 квітня за наказом президента Ірану Махмуда Ахмадінеджада, пройшла на військово-морській базі в графстві Девон на південному заході Великобританії.

Моряки повністю спростували свої слова, які вони вимовляли в ефірі іранського телебачення. Військовослужбовці заявили, що знаходилися в 1,7 морської милі від кордону з Іраном, що іранці періодично поводилися з ними жорстко і грубо: тримали їх із зав"язаними очима і зв"язаними руками в одиночних камерах і допитували щоночі.

Британці також пояснили, що перед ними поставили вибір - або семирічний строк у в"язниці, або вибачення і брехня в ефірі іранського телебачення. За словами одного з них, вони ніколи не вибачалися за вторгнення і завжди говорили, що у момент захоплення виконували законну місію, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Іран назвав заяви британських моряків пропагандою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі