пʼятниця, 03 жовтня 2008 13:30

Іран готовий припинити збагачення урану

Представник Ірану при МАГАТЕ Алі Ашгар Солтані заявив, що Іран готовий розглянути можливість припинення збагачення урану в тому випадку, якщо міжнародне співтовариство надасть гарантії постачань ядерного палива для роботи іранських АЕС, повідомляє британська TheGuardian.

Тим часом, як відзначив Алі Ашгар Солтані, до тих пір, поки не буде вироблено чітких міжнародних угод, що гарантують постачання урану, Іран продовжуватиме його збагачення. При цьому він додав, що Іран у будь-якому випадку залишить за собою можливість самостійно збагачувати уран, на випадок припинення його постачань із закордону.

Свою заяву Алі Ашгар Солтані зробив в Брюсселі на прес-конференції за підсумками зустрічі з міжнародними експертами, яка була організована Центром політичних досліджень ЄС.

Як відзначає TheGuardian в 2006 році "шістка" парламентерів - США, Британія, Франція, Росія, Китай і Німеччина - вже запропонувала Ірану план, що гарантує постачання ядерного палива, якщо Тегеран відмовиться від самостійного збагачення урану. У червні 2008 року єврокомісар з питань зовнішньої політики і політики в області безпеки Хав"єр Солана знову представив Тегерану цей план в дещо зміненому вигляді. Проте сторонам поки не вдалося прийти до згоди.

Зараз ви читаєте новину «Іран готовий припинити збагачення урану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі