пʼятниця, 13 квітня 2007 13:59

Іракських депутатів вибухом розкидало по парламенту (ФОТО)
8

Вчора терорист-самогубець в обідню перерву підірвав ресторан в будівлі іракського парламенту. Загинули 2 депутати, а не менше 10 отримали поранення. Ще 10 постраждали з числа технічних співробітників і охорони.


Жодна з терористичних угрупувань, що діють в Іраку, не узяла на себе відповідальність за вибух.


За даними Блумбергськой школи, загиблих серед мирного населення Іраку більше 601 тисяч людей. За даними ООН - 34 тисяч людей. Втрати американської армії в Іраку з моменту вторгнення туди в березні 2003 р. складають 3 014 людей. Британців - 127. Інші країни - учасниці багатонаціональної коаліції втратили 123 бійців.


Будівля парламенту розміщена усередині так званої "Зеленої"(безпечною) зони - декількох сильно укріплених кварталів іракської столиці, де знаходяться більшість урядових установ.


У всіх, хто приходить на цю територію, перевіряють документи, а в сумках і під одягом шукають зброю і вибухівку.

Незабаром іракському парламенту виповниться 2 роки - його перша сесія відкрилася 16 березня 2005 року.

Національна асамблея займається ухваленням законів, також вона обирає державну президентську раду у складі президента і двох його заступників.

Згодом президентська рада обирає прем"єр-міністра, який, пропонує кандидатів на міністерські портфелі, і тоді парламент затверджує склад уряду.

Ключова фігура в структурі виконавчої влади Іраку - прем"єр-міністр: саме у його веденні знаходяться збройні сили країни.





Зараз ви читаєте новину «Іракських депутатів вибухом розкидало по парламенту (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі