вівторок, 11 вересня 2007 08:21

Іракські бойовики загрожують убити німецького заручника

Іракські бойовики загрожують убити Зінана Краузе - німецького заручника, викраденого разом з матір"ю у березні цього року,  якщо Берлін не виведе військові підрозділи з Афганістану.

"Востаннє ми даємо Німеччині 10 днів на те, щоб її військові підрозділи були виведені з Афганістану. Інакше ми переріжемо йому горло", - заявив один з викрадачів на відеозаписі, поширеному в Інтернеті.

61-річна Ханнелоре Маріані Краузе, громадянка Німеччини, яка вийшла заміж за іракця, та її 20-річний син Зінан, що має подвійне громадянство, були викрадені 10 березня маловідомим угрупуванням "Стріли справедливості". Воно відразу ж висунуло Берліну вимогу про виведення військ з Афганістану. У липні нинішнього  року жінка була відпущена на свободу. Викрадачі пояснили це тим, що вона прийняла іслам. З тих пір бойовики кілька разів переносили  дату страти  заручника.

В даний час в Афганістані знаходяться близько 3,5 тисяч німецьких військовослужбовців, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Іракські бойовики загрожують убити німецького заручника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі