вівторок, 05 червня 2007 08:37

Іракські бойовики оголосили про страту викрадених американських солдатів

Іракські бойовики оголосили про страту трьох американських військовослужбовців, викрадених 12 травня поблизу міста Махмудія на південь від Багдада.

Про загибель полонених солдатів йдеться у відеозверненні угрупування "Ісламська держава Ірак", переданою в розпорядження Associated Press представниками SITE Institute - американській некомерційній організації, що займається моніторингом терористичних сайтів.

На відеокасеті містяться плутані і уривисті кадри нічного зіткнення, а потім крупним планом показані посвідчення особи 25-річного Алекса Хіменеса та 19-річного Байорна Фоуті, а також кредитні картки, американські і іракські гроші і інші особисті речі заручників. Нагадаємо, що тіло третього викраденого військовослужбовця - 20-річного Джозефа Ензека - було знайдено 23 травня в річці Євфрат на південь від іракської столиці.

"Американці послали на їх пошуки чотири тисячі солдатів. Вони були живі, а зараз мертві", - вимовляє на касеті голос за кадром, що звинувачує в загибелі військових "американську армію і її керівників, яким немає справи до відчуттів солдатських сімей".

Відеозйомка тривалістю 10 хвилин 41 секунду не містить зображення самих солдатів і прямих доказів того, що вони убиті. На касеті є кадри, зняті до нападу бойовиків, на яких люди в масках показують на карті район запланованої атаки.

12 травня в результаті нападу бойовиків пов"язаного з "Аль-Каїдою" угрупування "Ісламська держава Ірак" на американський військовий патруль в околицях Махмудії ще четверо військовослужбовців армії США було убито. Після того, як американське військове командування кинуло на пошуки трьох викрадених солдатів чотирьохтисячний контингент за підтримки літаків, вертольотів і супутників стеження, члени "Ісламської держави Ірак" зажадали припинити пошукову операцію, пригрозивши убити заручників.

В ході спецоперацій американських і іракських військових було допитано близько шестисот чоловік, з яких 11 були затримані для подальших розглядів. За інформацію про місцезнаходження викрадених солдатів Пентагон призначив нагороду в 300 тисяч доларів, повідомляє Lenta.ru.



Зараз ви читаєте новину «Іракські бойовики оголосили про страту викрадених американських солдатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі