вівторок, 16 грудня 2008 14:22

Іракські бізнесмени хочуть купити черевики, кинуті в Буша

Черевики, які кинув в президента США Джорджа Буша іракський журналіст на спільній прес-конференції голови Білого дому і прем"єр-міністра Нурі аль-Маліки в Багдаді, оцінили в 100 тисяч доларів. За таку суму ці туфлі хоче купити колишній технічний директор іракської футбольної команди Аднан Хамад.

За його словами, "іракський журналіст Мунтазір аз-Зейді таким вчинком виразив відношення всіх іракців до Джорджа Буша, який зруйнував Ірак і поглумився над його народом".

Напередодні інший іракський бізнесмен оголосив, що готовий заплатити будь-яку ціну за черевики, що "прославилися", повідомляє "Yoki.ru".

У минулу неділю президент США Джордж Буш прибув до Іраку з прощальним візитом. Метою поїздки була зустріч з іракським керівництвом і американськими військовими.

Двадцятидев"ятирічний кореспондент іракського телеканалу "Аль-багдадія" Мунтазір аз-Зейді шпурнув черевики в Буша із словами: "Це тобі прощальний поцілунок, собака".

У арабській культурі запустити черевиком в кого-небудь рівноцінно дуже сильній образі.

Джордж Буш заявив, що розцінює такий перфоманс достатньо "забавним".

Зараз ви читаєте новину «Іракські бізнесмени хочуть купити черевики, кинуті в Буша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі