середа, 26 березня 2008 15:51

Іракська Басра перетворилася на місто-примару

Іракські урядові війська встановили контроль над Басрою за винятком районів Ель-Хусейн і Ель-Кубла. На підступах до них догорають військові автомашини, підбиті з гранатометів бойовиками "Армії Махді". Разом з тим, прихильники радикального шиїтського імаму Муктади ас-Садра захопили дві поліцейських дільниці.

Вранці Басра нагадувала місто-примару: життя паралізоване, вулиці порожні, люди поховалися в будинках. Сталу тишу розривали тільки періодично спалахуючі перестрілки в різних кінцях міста.

Інформація про загиблих поступає суперечлива. Вранці мовилося про 23 убитих і 60 поранених, потім з"явилися інші цифри - 50 загиблих і 200 поранених. Серед них не тільки бойовики і іракські солдати. Постраждали мирні люди, зокрема діти і жінки.

Прем"єр-міністр Іраку Нурі аль-Маліки прибув до Басру в понеділок, а в ніч на вівторок почалася операція "Натиск кавалеристів" по витісненню з міста бойовиків "Армії Махді", що фактично встановили контроль над головними "нафтовим комірами" країни.

У вівторок в Басрі була введена комендантська година, закриті контрольно-пропускні пункти на кордонах Іраку з Саудівською Аравією, Іраном і Кувейтом. Британські війська, дислоковані на військовій базі в аеропорту Басри, в події, що відбуваються, не втручаються.

Експорт нафти через Басру не припинявся і здійснюється, як і в звичайні дні, повідомляє Newsru.

Зараз ви читаєте новину «Іракська Басра перетворилася на місто-примару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі