понеділок, 07 липня 2008 17:27

Ірак вперше запропонував США почати переговори про виведення американських військ

Іракський прем"єр-міністр Нурі Аль-аліки (Nurial-maliki) запропонував Білому дому розробити графік виведення американських військ з країни і включити цей графік в новий договір про безпеку між Багдадом і Вашингтоном, повідомляє Reuters.

Уряд Іраку вперше офіційно піднімає питання про виведення військ США з країни. Адміністрація Джорджа Буша з цього питання завжди займало жорстку позицію: виведення військ США з Іраку відбудеться тільки тоді, коли буде остаточно пригнічено опір бойовиків.

"Про графіку виведення американських військ домовлятися все одно доведеться", - заявив Нурі Аль-Маліки в Об"єднаних Арабських Еміратах, де він зараз знаходиться з офіційним візитом.

Американська сторона поки ніяк не прокоментувала пропозицію іракського прем"єра. Reuters нагадує, що минулого місяця Аль-Маліки застав чиновників з Білого будинок зненацька, заявивши, що переговори з Вашингтоном з приводу укладення договору про безпеку зайшли в безвихідь.

Зараз ви читаєте новину «Ірак вперше запропонував США почати переговори про виведення американських військ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі