пʼятниця, 29 лютого 2008 10:28

Ірак вирішив стратити Хімічного Алі

Президентська рада Іраку схвалила смертний вирок колишньому соратникові Саддама Хусейна Алі Хассану аль-Маджіду, відомішому як Хімічний Алі. Постанова ради була останньою юридичною перепоною для виконання вироку. При цьому дата страти поки не названа, повідомляє AFP.

Колишній міністр оборони Іраку Алі Хассан аль-Маджід отримав прізвисько Хімічний Алі після військової операції "Анфаль", коли наприкінці 1980-х років за його наказом проти іракських курдів було застосовано хімічну зброю. У результаті загинули близько 180 тисяч людей.

Військовий трибунал засудив Хімічного Алі до страти за геноцид курдів ще в червні 2007 року, вирок був затверджений 4 вересня. За іракськими законами страта мала відбутися протягом 30 днів після затвердження вироку, але влада Іраку заборонила страчувати Алі до закінчення священного для мусульман місяця Рамадан (тобто до 15 жовтня 2007 року). Після цього страта Алі відкладалася через розбіжності між президентом і віце-президентом Іраку, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Ірак вирішив стратити Хімічного Алі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі