субота, 11 серпня 2007 14:52

Ірак та Іран домовилися побудувати нафтопровід

Міністри нафти Ірану і Іраку Хусейн Шахрастані і Казем Вазірі-Хамане підписали угоду про будівництво нафтопроводу, який дозволить доставляти іракську нафту на нафтопереробні заводи в Ірані.

Планується, що труба нафтопроводу буде діаметром 81 сантиметр. По ній нафта доставлятиметься з порту Басра на півдні Іраку в порт Абадан на південному заході Ірану. Ця країна купить 100 тисяч баррелів іракської нафти. Вона перероблятиметься на заводі в місті Бандар Аббас. Поки невідомо, коли країни приступлять до будівництва нафтопроводу.

У серпні 2006 року Тегеран і Багдад підписали меморандум про взаєморозуміння, в якому мовилося про намір поставляти на іранські заводи іракську нафту.

Ірак займає третє місце в світі за об"ємом доведених запасів нафти. Не дивлячись на це, країна вимушена купувати нафтопродукти через майже повністю зруйновану нафтову і нафтопереробну інфраструктури, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Ірак та Іран домовилися побудувати нафтопровід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі