вівторок, 20 травня 2008 13:39

Ірак оголосив себе найбагатшою на нафту країною в світі

Ірак різко збільшив свої нафтові резерви. Про це заявив віце-прем"єр уряду Іраку Бархам Саліх, пише The Times. Нові дані свідчать про наявність в надрах країни 350 мільярдів барелів нафти, що в 3 рази більше колишніх оцінок. Такі об"єми роблять Ірак найбагатшою на нафту країною у світі.

Саліх додав, що дані отримані на підставі останніх геологічних досліджень, проведених найбільшими світовими нафтовими компаніями. За його словами, розробляти ці надзвичайно багаті родовища заважає відсутність закону, який дозволив би іноземним компаніям проводити інвестиції в видобуток.

У черзі на розробку нафти в Іраку зараз стоять BP, Exxon Mobil, Chevron, Royal Dutch Shell і Total. У боротьбі за іракську нафту беруть участь і російські корпорації, зокрема "Газпромнєфть" та "Лукойл". За словами Саліха, уряд зараз обговорює дворічні контракти на розробку родовищ країни з деякими з претендентів.

Нагадаємо, що ціни на нафту зараз знаходяться на рекордних рівнях, балансуючи між відмітками 124 і 127 доларів за барель. Ірак в 2007 році видобув близько 2,5 мільйонів барелів нафти в день, заробляючи при цьому від експорту близько 70 мільярдів доларів в рік, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Ірак оголосив себе найбагатшою на нафту країною в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі