субота, 12 травня 2007 18:06

iPod шкодить роботі кардіостимуляторів

Сімнадцятирічний студент з Мічігану Джим Текер в ході наукових досліджень прийшов до висновку, що плеєри iPod негативно впливають на роботу електронних стимуляторів серця. З доповіддю про вплив плеєрів на власників кардіостимуляторів американський студент виступив на з"їзді кардіологів 10 травня 2007 року, повідомляє The Register.

В ході досліджень Текера, проведеного ним у співпраці з другом його батька, професором Крітом Йонгнарангсином, з"ясувалося, що якщо пацієнти тримають iPod на відстані двох дюймів (близько 5 сантиметрів) від грудної клітки впродовж 5-10 секунд, плеєр створює перешкоди в роботі стимулятора. У одному з випадків подібна взаємодія привела до повного відключення стимулятора серця. Варто відзначити, що в ході досліджень використовувалися тільки iPod, плеєри інших марок на пацієнтах не випробовувалися.

Всього в дослідженні взяли участь 100 власників кардіостимуляторів, середній вік яких склав 77 років. Як цілком справедливо відмітив професор Йонгнарангсин, цільова аудиторія дослідження як правило рідко користується цифровими плеєрами, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «iPod шкодить роботі кардіостимуляторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі