четвер, 04 вересня 2008 20:16

Інвалід відсудив у поліції свою штучну ногу

Інвалід Вал Маккейб (ValMccabe) зі штату Небраска відсудив у поліції свою штучну ногу, яку служителі правопорядку вилучили для проведення експертизи і не бажали повертати, передає AssociatedPress.

Якийсь час назад Вал Маккейб став жертвою розбійного нападу, події в місті Елієнс (Alliance). Невідомі грабіжники п"ять разів вистрілили в інваліда.

Кулі потрапили в ліву руку, область паху, праву сідницю, в праву лопатку і в протез, який Маккейб носив вже більше 30 років після того, як втратив ногу нижче коліна в результаті інциденту на залізниці.

Маккейба доставили в лікарню, де йому була зроблена операція, а протез забрала собі поліція для проведення балістичної експертизи застряглої там кулі.

Вилікувавшись від ран, Вал Маккейб захотів свій протез назад, проте в поліції навідріз відмовилися зробити це, заявивши, що протез є тепер речовим доказом, залученим до справи.

Інвалід опинився в безвихідному становищі.Через рану руки не міг користуватися милицями. Пересісти на інвалідну коляску він теж не міг, оскільки був поранений також і в сідницю, а, крім того, його будинок виявився абсолютно непристосованим для інвалідного візка.

Зробити другою такий же протез було дуже невигідно: виконаний по індивідуальному замовленню, він коштував 28 тисяч доларів. У довершення всього, лікар лікарні, в якій після поранення знаходився Маккейб, заявив, що без протеза додому його не відпустить.

В результаті Вал Маккейб і його дружина подали скаргу до суду, який увійшов до їх положення і зобов"язав поліцію повернути протез. Повідомляється, що рішення суду вже виконане.

Зараз ви читаєте новину «Інвалід відсудив у поліції свою штучну ногу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі