понеділок, 05 грудня 2011 13:41

Інтернати переповнені через дітей із повноцінних сімей - Павленко

Інтернати переповнені через дітей із повноцінних сімей - Павленко

В інтернатах значно збільшується відсоток дітей із повноцінних сімей.

На про це на брифінгу повідомив уповноважений президента зі справ дитини Юрій Павленко.

"В окремих областях це зростання відбулося від 3 до 6 разів. Інтернати знову заповнені, знову 300-500 дітей в інтернаті стало нормою, при чому, за рахунок дітей із повноцінних сімей. Здійснивши аналіз, ми можемо зробити такі висновки: інтернатна схема бажає зберегтися, тому фактично ідуть на порушення права дітей на виховання у сім'ях. Батьків переконують: "Віддайте дитину до інтернату, їй буде там краще, ніж у вас у цій розваленій хаті". Таким чином, дітей за 30-100 кілометрів відривають від сім'ї", - наголосив він.

Головною причиною такої тенденції Павленко вважає не бажання місцевого управління конструктивно вирішити проблему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині керівник інтернату для інвалідів здавав в "оренду" підопічних

"Місцева влада іде найпростішим шляхом. Не допомогає сім'ї, яка втрапила у скрутне матеріальне становище, чи перебуває у складних матеріальних обставинах через втрату роботи або через інвалідизацію одного із членів родини. Також не виконають у повному обсязі вимоги закону щодо багатодітної сім'ї - забезпечення її пільгами, або повноцінним житлом. Замість цього ідуть найпростішим шляхом — дитину забирають із сім'ї і влаштовують до інтернату, щоб зберегти інтернатну систему", - розповів уповноважений зі справ дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азарову вистачило одного інтернату, щоб охопити всю систему

Павленко зазначив, що вже вжито певних заходів: "Зараз відповідна комісія дуже детально перевіряє всі особові справи та заяви щодо відправлення дітей в інтернати. Наші висновки з цієї проблематики ми обов'язково оприлюднимо".

Також він додав, що інтернатна система у тому вигляді, в якому вона є, не може існувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович хоче, щоб Азаров покращив життя в інтернатах

"Система сама по собі є така, що дискримінує дітей та не дає їм можливості повноцінно розриватися, не створює умов для їх повноцінного існування у дорослому життя", - підкреслив Павленко.

Зараз ви читаєте новину «Інтернати переповнені через дітей із повноцінних сімей - Павленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі